Home

Hondenschool Jans is opgericht door Elly.

Toen ik jaren geleden onze eerste hond “Jans” kreeg en we met haar op een hondenschool aankwamen, schrok ik van de manier van trainen. Dat heeft me aan het denken gezet en ervoor gezorgd dat ik het jaren later zelf, na de opleiding,  op een andere manier ben gaan doen.

Hondenschool Jans staat voor kwaliteit, geduld, respect voor hond en baas, gezelligheid en verder kijken dan alleen het aanleren van de oefening.

Tijdens de lessen vind ik het vooral belangrijk om naar de combinatie hond/baas te kijken. Wat is er mogelijk, wat past er bij de baas, wat past er bij het ras en wat kunt u verwachten.

Het welzijn van de hond staat bij mij hoog in het vaandel. Daarom werk ik ook niet met stemverheffing, correctiemateriaal en fysiek geweld. Geduld en respect vind ik heel belangrijk.

Onder correctiemateriaal versta ik: halfchecks, gentle leader (halti),  slipkettingen, jachtlijnen zonder stop, anti-blafbanden, stroombanden en anti- trektuigen.

Alle trainingen in de loods worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 5 honden zodat ik alle tijd heb voor hond en baas. De trainingen zijn altijd een combinatie van theorie en praktijk.

Spreekt deze manier van trainen u aan, neem dan gerust contact met me op.